SEO tendenser for 2019.

Hvad er de vigtigste punkter omkring SEO?

Sara Bird fra MOZ holdt et glimrende oplæg på Websummit i Lissabon. Her er hendes vigtigste pointer.

Der er ingen i nærheden af Google, når vi taler søgemaskiner og til at lede trafik til websitet.

Hvor søger vi efter svar online?

Google står for mere end 90% af vores søgninger, og sådan har det været længe i Danmark og resten af Europa. Alle andre søgeplatforme er vand i forhold til søgninger på Google.

Der er altså en meget større chance for at din inhold bliver fundet af brugerne, når indholdet bliver indekseret på Googles søgemaskiner.

Hvor søger vi efter svar

Hvilke platforme skaber mest trafik til mit website?

Tidligere sagde man at hvis vi ville være med på mobile devices, så skulle man være på Facebook. Det er i dag kun rigtigt, hvis du har et website i top 10. Facebook sender 43% af sin trafik til top10 websites, mens kun 11% af trafikken gik til websites i top 10.000. Facebook favoriserer altså de største websites, når de linker væk fra Facebook. Helt galt ser det ud for youtube. Her går 80% af linksene til top 10 websites, mens kun 3% går til top 10.000 websites.
Googles søgemaskine har dog en meget mere ligelig fordeling af trafikken, hvor trafikken ikke ser ud til at favorisere hverken store eller smål websites.

 

Facebook, Yahoo, Reddit og Youtube vægter større virksomheder meget højere. Når man ikke er en top 10 virksomhed, så forsvinder man i mængden.

Er SEO bedre end betalt indhold?

Idag får organisk søgeresultater får 62,2% af klikkene på en søgeresultatside/SERP (search engine result page). Betalte resultater får 2,8%. 35% af brugerne klikker slet ikke på et søgeresultat. De erkender enten at de har søgt forkert eller de har fået svaret på deres spørgsmål på søgeresultatsiden.

SEO vinder over betalte annoncer

 

På mobil er tallene næsten de samme. 2% klik på betalte annoncer, mod 40,9% klikker på organiske resultater. 57,1% klikker ikke på noget. På mobilen er det derfor endnu vigtigere at klare sig godt. Det kan bedst betale sig at gøre en indsats på SEO i forhold til at bruge penge på betalte visninger.

Organisk SEO giver mere end 20x så meget trafik som betalte annoncer. Men virksomhederne bruger 90% af deres penge på betalte visninger.

SEO kræver en del mere i opstarten og det tager tid, før man ser resultatet. Men det betaler sig at gøre et stort arbejde.

MOZ opgør at organisk indhold får 20x så mange klik som betalt indhold.

Organisk indhold giver 20x flere klik end betalt indhold

Hvad er vigitgt for SEO 2019?

  • Vær mobile friendly
  • Siden skal være hurtig
  • Brug micro data/strukturerede data - de gør websitet mere synligt på Google
  • Title og descriptions er stadig vigtige
  • Map search og MyBusiness - De får en god visning i søgeresultatet. Husk at udfylde åbningstider og butikkers placeringer. Brug Google
  • Progressive web apps bliver spået en stor fremtid.
  • Websitet skal selvfølgelig være på en sikker forbindelse (https)
  • Skriv dit indhold, så det besvarer et spørgsmål. Det er i stigende grad sådan brugerne benytter sig af søgemaskiner.