Hvad er Google Data Studio

Google Data Studio gør det let at hente informationer ind fra Google's egne platforme og danne nogle flotte rapporter. Du kan nu hente informationer ind fra forskellige kilder og skabe dit eget unikke overblik.

Google Data Studio giver dig alt du skal bruge for at vise webanalysestatistik i som let forståelige grafer og tabeller. Rapporterne er lette at læse og du kan selv ændre både indhold og layout så de passer til dit behov. Der er flere forskellige måder at vise dataene på, søjlediagrammer, grafer, lagkagediagrammer mm. Og du kan tilpasse alle farver og fonte og indsætte dit logo, så rapporten passer til dit brand.

Skabe overblik i flotte rapporter

Fordelen med Google Data Studio er at du kan skabe rapporter, der passer til dit brand. Rapporter i Google Analytics kan også tilpasses med det indhold, du ønsker at have med, men layoutet på rapporten har Google bestemt. I Google Data Stuidio har du kontrol over både layout og indhold. Du kan indsætte billeder, vælge skrifter, baggrunde mm. Og du kan gemme dine layouts som skabeloner og genbruge dem.

Hente data fra mange forskellige datakilder

Du kan vise statistik fra Google's egne produkter fx. Google Analytics, AdWords, Search Console og YouTube Analytics. Der hvor det bliver rigtig smart er at du også kan hente informationer ind fra Google Sheets. Det betyder at alle informationer, du har i Google Sheets kan vises sammen med data fra de andre kilder, og dermed skabe et overblik over alt statistik. Det er smart!

Det er også muligt at hente data fra flere forskellige databaser, hvis man har adgang til dataene der. Eller du kan uploade en fil med data, som du kan kombinere med data fra de andre kilder.

 

Få opdateringer i real-tid

Når rapporten er sat op bliver den automatisk opdateret med nye tal. Når du ændrer dine data i Google Sheets, så tilpasser rapporten sig umiddelbart efter.

 

Del rapporten med hele teamet

Rapporterne kan deles på samme måde som du deler dokumenter i Google Docs og Google Sheets. Nu kan du dele viden med hele teamet eller du kan vise rapporten som et dashboard på en skærm på kontoret, så alle ved besked.

 

Hvordan kommer du igang?

Du kan oprette din egen konto med dit Google login.

Hvis det driller, så tag kontakt til mig, så hjælper jeg dig igang.